Kruiden overzicht

Alle kruiden in de pUr producten zijn met veel aandacht geselecteerd met het oogpunt op veiligheid en effectiviteit. Door het volgen van de studie Kruidengeneeskunde, het lezen van een tal aan boeken over kruiden en zwangerschap en het verdiepen hierin door research en het lezen van wetenschappelijke literatuur, ben ik tot een aantal kruiden combinaties gekomen waarvan ik overtuigd ben dat ze mamma en baby optimaal kunnen ondersteunen.
Inwendige kruiden inname dient te worden vermeden tijdens het eerste trimester van je zwangerschap tenzij persoonlijk geadviseerd door jouw herborist of geboortewerker.

Calendula veilig om uitwendig te gebruiken tijdens en na de zwangerschap

Calendula is een vrolijke oranje tot gele bloem die makkelijk groeit en een lang groei seizoen heeft. Door regelmatig bloemen te plukken wordt de Calendula juist geactiveerd om meer en meer te geven. Calendula is een bloem die haar vrolijkheid en heling graag lijkt te willen verspreiden!
Calendula is zeer helend voor de huid, ze helpt de huid te genezen en werkt ontstekingsremmend. Vandaar ook dat ze gebruikt wordt in de Tepelzalf.

Vrouwenmantelveilig om inwendig en uitwendig te gebruiken tijdens en na de bevalling

Vrouwenmantel is mijn nummer één favoriete kruid. Ze heeft prachtige gewolkte ronde bladeren die heel zacht aanvoelen. De vrouwenmantel groeit als kool als ze eenmaal blij is in de tuin. Ze is een geweldige bodembedekker en zorgt zo voor de bodem-vitaliteit van de aarde. Ze ondersteunt de baarmoeder tijdens en na de bevalling en helpt bij veel andere vrouw-gerelateerde ongemakken.

Kamilleveilig om zowel inwendig (na het eerste trimester) als uitwendig te gebruiken tijdens en na de zwangerschap

Met haar kleine witte bloempjes en haar heerlijke geur; kamille is rustgevend, verzachtend en desinfecterend. Ze helpt rode en geïrriteerde billetjes te verlichten en wordt daarom gebruikt in de Baby olie en Baby Billetjes zalf.

Framboosbladveilig om inwendig te gebruiken na het eerste trimester van de zwangerschap en na de zwangerschap

Met haar framboos-achtige geur zijn de blaadjes van de Framboos een ware heerlijkheid! De Framboos kan als onkruid groeien wanneer het eenmaal in de tuin staat. Gelukkig is ze heel breed inzetbaar voor veel vrouw-gerelateerde ongemakken, dus laat haar maar lekker groeien!.
Framboosblad versterkt de baarmoeder en helpt bij de voorbereiding van de bevalling. Ook na de bevalling kan de Framboosblad worden ingezet; dit keer om de baarmoeder te ondersteunen in haar helingsproces, je vindt mijn Framboosblad thee hier.